Munkki linnan suojeluksessa

Tänään ollaan viikon takaisessa ajassa. Savonlinnassa järjestettiin Syystulet, ja keskiaikamarkkinat, joka näyttää vakiintuneen syyskuun alun tapahtumakalenteriin, ja miksipäs ei. Kesän parhaat rahkamunkit syödään siellä, ei epäilystä tänäkään kesänä (vaikka Kajaanissakin herkkukori täytti mahan ja mielen sulomauilla).

P-paikalle parkkiin ajettu saksalainen munkkikoju oli kuin suoraan saksalaisilta joulumarkkinoilta. Rahkapallerot soljuivat kuumaan nesteeseen, sisässään erilaisia hilloja sekä cremeä. Kuumana, suoraan kannusta nostettuna ja hetken paperin sisässä jäähtyneenä hieno makukokemus. Eri makuvaihtoehdoista Munkkikulkuria puhutteli eniten vadelma, mutta ei muissakaan valittamista ollut. 

 


Upeat historialliset rakennukset ja monumentit kaipaisivat aina omat nimikkoherkkunsa. Vuosia sitten Savonlinnassa pidettiinkin kilpailu, jossa haettiin uusia herkkureseptejä Pyhän Olavin päivään (29.7.). Pihlajanmarja oli näkyvästi esillä. Millainen mahtaisi olla makeutettu pihlajanmarja pyöreän rahkamunkin sisällä? Ainakin se sopisi Olavinlinnan nimikkomunkiksi.

Suositut tekstit