Sillanbaari is Back!

Cafe Sillansuu Savonlinnan Moinsalmella pääsi vuosia sitten kuuden ihanan kesäkahvilan listalle Ilta-Sanomien kesäjutussa. Munkkikulkurin rynnätessä tuolloin seuraavana vuonna paikalle, kahvilanpitäjät olivat vaihtuneet ja tuoreiden, kehuttujen munkkien tilalla oli kuivaa känttyä ja pohjaan palanutta kahvia. Tänä kesänä 2010-luvulla kahvilanpitäjänä ollut Taru Kaksonen palasi Sillanbaariin yrittäjäksi ja samalla palasivat munkkikattilat.


Kesäkahvilan olemuksen luo kelpo naposteltavan lisäksi tietenkin paikka. Kesä on kaunis kaikkialla Suomessa, ja erityisen kaunis veden äärellä. Istumapaikasta riippuen Sillanbaarissakin voi ihailla suomalaista mökkimaisemaa, vesireittiä tai lehtien vienoa heiluntaa lempeässä kesätuulessa. Sillanbaari löytyy Savonlinna-Punkaharju-vesireitin varrelta, joten siihen on näppärä tulla veneellä eri puolilta. Perille vie myös asfalttitie, joten munkitta eivät jää autoilijat tai pyöräilijät.   


Munkki oli juuri niin hyvä, kuin olin kuullut eli erinomainen. Munkkikori oli runsas ja valittavana oli eri paistoasteella tehtyjä munkkeja, joiden padasta nostosta ei ollut kulunut kauan aikaa. Pehmeys enteili sulavaa taikinaa, jossa oli mukavasti kardemumman rouheutta. Se olisi mennyt alas ilman kahviakin, mutta juuri kannuun tippunut kahvi antoi munkkihetkelle sen täydellisen aistikkuuden. Munkin kuori oli hyvin sokerinen, mutta siitä pääsi ideaalihuntuun kopauttamalla munkkia kahdesti lautaselle.




Suositut tekstit