Vegaanisia herkkumunkkeja

Savonlinnan satamasta on helppo hypätä lyhyelle risteilylle ihailemaan kaupunkia Saimaalta käsin. Tai lähteä teemaristeilylle tähystämään kannelle, josko silmiin osuisi norppia. Tänä kesänä laivaristeilyjen tarjoajien joukkoon liittyi vuosikymmenten jälkeen savonlinnalaisille tuttu Timppa II.

Timppa II laiva lipui Savonlinnan satamaan vuonna 1983 liikennöimään Eino Kuurneen toisena laivana. Ensimmäinen, Timppa I, oli aloittanut liikennöinnin vuonna 1971. Nyt Eino Kuurneen kolme lastenlasta tekivät kulttuuriteon ja kunnostivat parikymmentä vuotta telakalla seisoneen laivan ja se palasi risteilykäyttöön tänä kesänä, heinäkuussa. Ja mikä parasta, sen kahviossa on tarjolla nykyisten omistajien isoäidin Veera Kuurneen ohjeen mukaan tehtyjä munkkeja.

Personaalliset, sukupolvien ajan herkkuhetkiä tarjonneet munkit harvoin pettävät, eikä näin käynyt nytkään. Suloinen pehmeys, huulille laskeutuva kepeys ja juuri oikea maustetasapaino saivat Munkkukulkurin silmät sulkeutumaan ja siirtymään toviksi munkkien El Doradoon. Munkit on tehty ilman kananmunaa ja nesteenä on käytetty vichyä, joten ne sopivat myös vegaaneille. Kahviossa voi käydä myös ilman risteilyä, sillä se on auki, kun alus on satamassa risteilyjen välillä. 



  

Suositut tekstit