Koivumäen munkit

Kesä on torimunkkien aikaa, ja kaikilla tutuilla ja myös aikaisemmin Munkkikulkurille tuntemattomilla toreilla on kesäisin ilo kulkea. Useimmilla toreilla on mukava tavata vanhat tutut munkkileipurit, ja uudet tulokkaat. Tunnelma on leppoisa ja viihtyisä. Valitettavasti sitä ei voi sanoa Jyväskylän torista, mutta aina on annettava uusi mahdollisuus, kun kyse on munkeista.


Suoraan sanottuna, Jyväskylän tori, ja etenkin sen kahvilat ovat kaikkea muuta kuin viihtyisiä kesäkeitaita. Se kuvaa torikulttuurin ohuutta monella tavalla. Nuhjuiset toriteltat eivät todellakaan vedä puoleensa, mutta kun satuin kävelemään kaupungin läpi, päätin jälleen kerran antaa mahdollisuuden, nyt Koivumäen torikahvilalle. 

Kahvila tekee itse tuotteet, mutta niiden esillepano muovisiin kuljetuslaatikoihin ei juuri tunnelmaa kohota. Munkkeja paikassa on tarjolla useaa sorttia, ja nappasin mukaan kaksi makeaa lörtsyä, toisen omenahillolla ja toisen vadelmahillolla. Hinta oli kyllä todella suolainen, ja maku erittäin makea, mutta kokonaisuutena oikein kelpo kyytipoika iltapäiväkahville. En ehkä lähtisi kuitenkaan kisaamaan Savonlinnan torille, mutta jos torikahvila tehtäisiin houkuttelevammaksi, söisin mieluusti tällaisen paikan päällä, kuten asiaan kuuluisi.

Suositut tekstit