Munkkitasting

Viikko vappuun, eli on aika ottaa haltuun munkkitastingin kultaiset ohjeet á la Munkkikulkuri. Näillä ohjeilla otat vapun(kin) munkinmaistelussa kokonaisuuden ja nyanssit haltuun.

1. Laita käsi munkkikorin päälle ja aisti, tunnetko lämpöä. Jos tunnet, asiat ovat, kuten pitääkin. Munkit ovat vastapaistettuja ja tuoreita.

2. Tutkaile koria ja ota itsellesi paistopinnaltaan mieluisin munkki. Hyvässä korissa on aina sekä vaaleita että tummia munkkeja.

3. Tunnustele munkin pehmeyttä ja kiinteyttä etusormen ja peukalon välissä. Jos tunne on hyvä, hymyile.

4. Tuoksuta munkkia ja luota siihen, mikä on ensimmäinen ajatuksesi. Toivottavasti se ei ole epäilys vanhasta rasvasta, vaan tuoreen ja sopivasti mausteisen taikinan ja sokerin liiton huumaava tuoksu.

5. Ota haukku ja kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin tekijöihin: kuinka kardemummainen munkki on, kuinka hillon ja taikinan liitto toimii, jättääkö rasva ikävän maun kitalakeen ja kuinka sokeri taittuu taikinaan.

Mukavaa vapun odotusta!

Suositut tekstit