Herkkumaanantai

Tikkakoskella toimii leipuri Irina Staravoytova, jonka tuotteita on nyt myynnissä myös REKOn eli lähituottajien oman ringin kautta. Kun myyntilistalle tuli munkkipossuja, ei ollut epäilystäkään, mihin Munkkikulkuri kopisteli odottomaan omaa tilaustaan.


Munkkipossuja harvempi värkkää itse kotona, enkä itsekään ole sitä koskaan tehnyt. (Asia, joka tulisi korjata mahdollisimman pian.) Ylipäätänsä munkkien muodot ovat varsin vakiintuneita ja kuluttajat myös hyvin muototietoisia, sillä kullakin on usein oma lempimunkkinsa, johon valinta liki automaattisesti osuu. Toki ystävänpäivänä paikat täyttyivät sydänmunkeilla, ja vastaavanlaiset munkit ovat enemmän kuin tervetulleita muinakin teemapäivinä.


Vaikka pirteä pakkanen taas sulkee Suomea syliinsä, ja tekee helposti hallaa tuoreille munkeille, oli nämä munkkipossut kerrassaan erinomaisia. Sitko oli vahva, ja se toimi erinomaisesti runsaan, mutta ei lian makean hillon kanssa. Napakka, sopivasti peukalon ja etusormen väliin asettuva munkki oli arjen hetkiä parhaimmillaan.



Suositut tekstit