Laurikaista ja samppanjaa

Siinä missä viime viikkoinen pyrähdys Paltaselle, myös savonlinnalainen lörtsy kuuluu Munkkikulkurin jokakesäisiin maistokohteisiin. Litteistä munkeista, eli makeista lörtsyistä tunnetussa Savonlinnassa löytyy runsas valikoima, ja makuerot ovat (yleensä) hiuksenhienoja leipomoiden välillä. Toista on suolaisten lörtsyjen suhteen.


Viime vuosina tuotevalikoimaan on tullut myös pieniä lörtsyjä, sillä vanhan ajan munkki on kooltaan ehtaa largea eli iso. Myös munkkien sisältöön on tullut variaatiota ja tarjolla on munkkeja monenlaisella sisällöllä, myös vaniljalla. Munkkikulkurin ehdoton suosikki on kuitenkin se perineteinen - omenahillolla.


Vaikka pidänkin vaniljasta, se tekee yleensä munkista liian makean ja maultaan sekavan. Laurikaisen vaniljamunkki oli toki kelpoa syötävää, jossa maut täydensivät hyvin toisiaan. Sen kyytiläiseksi kelpaa erinomaisesti vaikkapa samppanja. Silti, omenainen on aina omenainen.


Suositut tekstit