(F)Ramilla

Eläköön ihan kevät, torikahvit ja auringonpaiste sekä Munkkikulkurin kengännapse nopeasti kuumenevalla asfaltilla. Nyt mono vei Mikkeliin, Ramille, joka on varsin hyvin FRamilla Mikkelissä kolmella kiinteällä toimipisteellä ja tietysti kesällä omalla torikahvilalla. Ramin konditoria kuuluu suomalaiseen pitkän linjan leipojien juureen, sillä jo kolmas sukupolvi kääntää leivonnaisia. Perheyrityksen pohja on Pohjanmaalla vuonna 1950 perustetussa Liedeksen leipomossa.

Siinä missä leipuri nousee anivarhain työhönsä, myös Munkkikulkuri halusi napostella aamumunkkinsa tuoreeltaan ja oli rivassa kiinni heti kahvilan auettua Mikonkadulla. Viihtyisä, rauhallinen kahvila, jossa lämpimän munkin tuoksu oli huumaavaa, sai jopa hidastelemaan ensimmäisen puraisun kanssa, jotta ihana odotus voisi jatkua vielä hetken.

Munkki oli hyvä, mutta hävisi odotukselle. Tuoreus ja pehmeys olivat kohdillaan, mutta taikinan keskelle jäävä varsin kuiva ”spiraali” hieman selätti makukokemusta. Se olisi ollut estettävissä reilun kokoisilla kardemumma -siivuilla, mutta nyt mausteisuus oli maltillinen. Kelpo aamupala, joka tapauksessa.

Suositut tekstit