Pakkaspäivän puuhaa
Sopiva pakkanen yhdistettynä leviävään koronaan on huono yhdistelmä Munkkikulkurin maailman munkkeja etsiskelevälle kulkurisielulle. Mutta se otetaan, minkä maanantai antaa, ja tänään se oli pussi pakastemunkkeja.
Marketin
pakastekaappirivit ovat monella tapaa vaikuttava, mutta myös pelottava näky.
Pieni kulkuri eksyy helposti hyllyjen väliin ja jos ei eksy, niin olon saa
eksyneeksi. Olen monta monituista kertaa miettinyt pakastepussin mukaan
nappaamista, mutta se on aina jäänyt kiireessä ottamatta. Nytkin kiersin pakastekaappien
välissä kymmenen minuuttia ennen kuin tajusin kaartaa riittävän kauas, loosiin,
jossa luki (liian pienellä) leivontapakasteet.
Munkkikaappeja dominoivat
kuorrutetut munkit (Omar & vaaleanpunainen Berliini), mutta jätin ne toiseen
kertaan. Niin ikään hyllyiltä löytyi muutamia innovoituja munkkituotteita, joiden
osalta ostaja ei voinut olla varma, oliko kyseessä enemmän munkki vai
juustokakku. Valinta olikin helppo – seuraa makujen matkalla yksinkertaisia
klassikoita. Otin siis peruskiekon.
Tällä kertaa munkkipussin kanssa ei rynnättykään suoraan kahvipöytään, vaan ensin pakasteet lämmitettiin uunissa ja sitten pyyhkäistiin sokerikuorrutukseen ja hetkeksi lepoon ja sitten suuhun. Olin erittäin skeptinen, mutta olin ensihaukun jälkeen odotuksiin nähden positiivisesti yllättynyt.
Industriaalisesta mausta huolimatta munkki maistui pakkaspäivän
kahvihetkellä niin, että hymyilytti, kun katsoin oravan lounasta lintulaudan herkkujen
äärellä. Kiitos hymynkareesta kuului kuitenkin ehkä enemmän veikeälle oravalle kuin paitetuille ja sokerikuorrutetuille pakastekiekoille..