Munkki, knalli ja sateenvarjo

Tovi takaperin nostattelin munkkia jouluherkuksi höystämällä sokerikuorrutusta kanelilla. Helppoa ja hyvää. Mutta toki joulunäpräilyä munkkien kanssa voi tehdä toisinkin. Idea tuli tänään kuunnellessani Knallia ja sateenvarjoa, verratonta komediakuunnelmasarjaa vuosikymmenten takaa. Sarja löytyy YLE Areenasta.

Munkki on harvoin missään roolissa yhdessäkään tarinassa. Kertomakirjallisuuden kahviloissa syödään leivoksia tai kakkua, ei munkkeja. Niinpä päivällisellä kävelylenkillä oli pudota munkki suunpielestä, kun ikiaikojen kuunnelmasuosikkisarjassa Knalli ja sateenvarjo munkki sai miltei pääroolin, hetkeksi. Jakson Hei me lennetään voi kuunnella YLE Areenasta eli klikkaa täältä.

Jaksossa Mildred Murphin on leiponut luumuhillolla täytettyjä munkkeja, joita erikoisosaston virkamiehet syövät suurella mielihyvällä. Luonnollisesti, siitä syntyy noiden virkamiesten käsissä pieni kaaos. Ja jos jokin munkki sopisi jouluun, niin totta kai luumuhillolla täytetty munkki. Hillolla voi itse asiassa tehdä sesonkien ja juhlien välille selkeitä linjoja. Jouluna luumua, vappuna vadelmaa, elokuussa omenaa…ja niin edelleen…

Suositut tekstit