Nostalginen Hanna Partanen
Nyt ollaan isojen asioiden äärellä. Lapsena matkat Kuopion
torille olivat parhaimmillaan silloin kun kalahallista bussipysäkille
kävellessä äiti vei Hanna Partasen kojulle. Siitä alkoi munkkikulkurin matka
maailman munkkipatojen äärelle ja aina kun mahdollista, Munkkikulkuri palaa
kaiken alkupisteeseen – Kuopion torille.
Käyntejä Hanna Partasella voisi kuvata munkkimaailman
pyhiinvaellukseksi, jolla on selkeä reitti ja kaksi merkittävää kohdetta.
Kohteet voi kiertää haluamassaan järjestyksessä. Pääkallopaikka eli
Hanna Partasen leipomo löytyy Kasarmikadulta. Se on jo itsessään hieno
matkailukohde, ja leipomotuotteita on saatavissa aamukuudesta iltaan, puoli
yhdeksään asti.
Kasarminkadulta reitti jatkuu ajattomuuden äärelle, Kuopion
torille, josta löytyy Hanna Partasen myyntikoju. Kelistä riippumatta se seisoo
siellä ryhdikkäästi, ja yhtä suurella varmuudella luukulla käy tasaisen
ihmisvirta. Sen ansiosta kierto on sellainen, että munkit pysyvät kuumina.
Tällä kertaa nappasin matkaani leipomolta munkkirinkelin ja torikojulta omenamukin, joiden välillä ero on iso, niin kuin pitää ollakin. Miksi myydä samanlaista munkkia eri muodossa, kun on taito luoda erilaisuutta. Rinkeli on saksalaistyyppinen, tiukkataikinainen, espressoon hyvin uppoava munkki. Omenamunkki, torin kruunu, on klassinen esimerkki täydellisestä hillon ja taikinan harmoniasta. Täydellinen munkki!