Munkkikaaos

Savonlinna on yksi Suomen munkkikeitaista. Litteitä "makeita lörtsyjä" löytyy eri kokoisina ja makuisina monelta paikalliselta leipomolta. Näiden lisäksi munkkirinkelit ovat vahvistaneet asemiaan viimeisten vuosien aikana ja niinpä uutta makusteltavaa löytyy munkkituoksuhermonsa tarkkana pitäville kulkijoille.

Tällä kertaa uusi makuelämys löytyi Kakkukaaoksesta, pienestä herkkukahvilasta, joka sijaitsee Auvisenrinteen alapäässä, melkein Savonlinnan Kauppatorin varrelta. Nimensä rinne on saanut siitä, että paikallinen moniyrittäjä Anders Auvinen rakennutti rinteeseen liiketalonsa 1870-luvulla ja kansan suussa rinne sai nimensä tämän mukaan. Kakkukaaos on toiminut rinteessä muutaman vuoden ja on nimensä mukaisesti erikoistunut kakkuihin, mutta kahvilan tarjontaan kuuluu myös monia muita, perinteisiä ja itse kehitettyjä herkkuja.

Munkkikulkurin tämän kesän yksi kohokohdista oli ehdottomasti Kakkukaaoksen munkkirinkeli. Ensinnäkin siinä oli runsaasti kardemumman palasia, jotka tahdittivat tuhtia taikinaa suorastaan täydellisesti. Muutoinkin munkki oli balanssissa sokerikuorrutuksesta alkaen. Koko oli myös ruhtinaallinen, juuri sopiva maanantaiaamuun.


Suositut tekstit