Heinolassa munkitkin jyräävät

Nyt havisee historia, kun mennään pitkälti toista sataa vuotta taaksepäin, vuoteen 1888, jolloin Heinolaan perustettiin Manelin leipomo. Sen osti vuonna 1964 Pekka Mussalo, joka jatkoi perinteikkään leipomon toimintaa, ja luonnollisesti munkki kuuluu moninaisissa muodoissa sen nykykattaukseenkin.

Leipomo pitkä ikä näkyy hienolla tavalla sen tuotehyllyllä. Pelkästään Pekan Leipomon "kahvileipäkatalogi" on visuaalisesti makuhermoja kutkuttava lista mitä suloisimpia herkkuja. Munkkien kuvallinen ilme lyö jopa paikoin niiden maun. Leipomon historia on lisäksi hieno tarina tuotekehittelystä ja rohkeista avauksista.

Näitä kehitelmiä Pekan leipomon porukka tekee myös munkkien suhteen. Muista he poikkeavat sillä, että heillä on kausituotteina pitkulaisia munkkeja ajankohtaan sopivalla kuorrutteella. Minä olin Pekan tuotteiden kanssa liikkeellä jo itse asiassa talvella, ja silloin unohdin postata oheisen ystävänpäivän munkin. Se maistui juuri siltä, miltä näyttää - erittäin makealta, ja miltei mehukkaalta. Ken niistä pitää, niihin tarttukoon.

Suositut tekstit