Munksantteja Pielavedeltä
Jopas Jopas! Perinteinen Munkkikulkurin hengailupaikka, Kuopion Kauppahalli pääsi yllättämään totaalisesti munksantillaan. Kyse on jo yli kymmenen vuotta sitten kehitellystä tuotteesta, jossa croissant uppopaistetaan, pyöritellään sokerissa ja täytetään kermaisella sisuksella.
Munkkikulkuri nostaa hattunsa, ja ojentaa kätensä raikuviin aplodeihin tämän tuotteen äärellä. Munkkiin kohdistuvat muunnelmat onnistuvat valitettavan harvoin, mutta tässä on käsillä todellinen helmi. Rapea, maistuva, makea ja mikä upeinta, kerman suhde uppopaistettuun taikinaan on hieno osoitus kondiittorimestarin taidosta. Ken Kauppahalliin Kuopiossa käy, menköön TulliTuvalle kyselemään munksantteja. Pielavetistä innovointia.