Luumumunkkeja uuden vuoden kunniaksi

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoilleni! Uusi vuosi on paras aloittaa nautiskelemalla jouluista munkkia, jota olen jo vuosia kaivannut Suomen munkkimarkkinoille. Yhdessä Knalli ja sateenvarjo -jaksossa virkamiesystävämme nauttivat lepohetkeään (joka on tunnetusti pitkä) syömällä luumumunkkeja. Niinpä, mikäpä sopisi paremmin munkkeja rakastavan kansan vuoden viimeisten (ja ensimmäisten) päivien kahvipöytään kuin luumumunkki.


Oululainen Pulla-Pirtin leipomo on ilahduttanut oululaisia tuotteillaan jo 1950-luvun lopulta ja nykyinen jakeluverkko vie niitä pussukoissa satojen kilometrien päähän marketien oransseihin laareihin. Sanomattakin on selvää, että tuoreus ei laarissa ole samaa luokkaa kuin leipomon tiskiltä, juuri kannusta nostettuna. Kuuden luumumunkin paketti on heidän lahja suomalaiseen lomapöytään.


Kun loma kaipaa sopivan arkista hetkeä, hyvällä tavalla ymmärrettynä, Pulla-Pirtin luumumunkki tarjoaa juuri sitä tunnelmaa. Ei elämää suurempi munkki, mutta hyvä peruslätty kahvin kyydikkääksi. Runsas sokerikuorrutus sopi tiiviin taikinan taittajaksi ja mieto, eikä liian makea luumuhillo soljuu näiden maustajaksi pehmeästi ja tasaisesti.

Suositut tekstit