Donitseja hillotäytteellä

Muistatko munkkirinkilää, jossa on "hillosilmä" keskellä munkkia ja vieläpä kauniina ja kapeana juovana? Ei muista Munkkikulkurikaan, mutta sellaista herkkua sain Berliinissä, Kaunis donitsi oli kääritty kuorrutuksella ja tähtikoristeilla, ja sisäisellä yllätyksellä - hienostuneella mansikkahillolla.


Tämä herkku löytyi Marai Bäckeraista. Donitsin syomisen jälkilumossa en ottanut itse kahvilasta yhtään kuvaa, mutta paikka löytyy Berliinin Hindenburgdammilta, kauempana keskustasta. Miellyttävässä pikkuleipomossa oli mukava valikoima makeita ja suolaisia leivonnaisia ja donitseja erilaisilla kuorrutteilla. 


Vaikka Munkkikulkuri on perinteisen ja yksinkertaisen munkin suuri ystävä, tällä kertaa yllätyin erittäin positiivisesti kuorrutedonitsista. Kuorrute oli kevyt ja makea. Taikina oli tiivis, melko neutraalin makuinen. Se antoi mansikkahillolle, joka ei ollut kovinkaan makea, mahdollisuuden maustaa taikina herkulliseksi kombinaatioksi ja sulautua kuorrutteen kanssa suussa kokemisen arvoiseksi makukokemukseksi.





Suositut tekstit