Sinkun kesämunkki

Juonipaljastus heti alkuun. Munkki ei katso sivilisäätyä, eikä vuodenaikaa, mutta oli mahdoton ajatus olla vääntämättä lahtelaisen klassikoleipomo Sinuhen nimeä sen lempinimimuotoon. Munkki tuskin on edes jyväskyläläisen kansanedustajan, ex-maalivahti Sinuhe "Sinkku" Wallinheimonkaan kesämunkki, vaikka eihän sitä koskaan tiedä.


Perushillomunkki on kuitenkin aina lupauksia antava, sillä pyörylöitä sisältävään valmispussukkaan suhtautuu eri tavalla kuin tiskitilauksen jälkeen pussiin tai lautaselle sujautettava tuote, mahdollisesti jopa itsensä kondiittorin toimesta. Perushillomunkki on perushillomunkki ja pulinat pois. Satoi tai paistoi, tai molempia, kuten tänään, peruspyörylä toteuttaa tarkoituksensa, jos se ei ole kova kuin kivi.

Eikä tämä(kään) tietenkään kova ollut. Sinuhen munkki ei jättänyt jälkeensä ikimuistoista hetkeä minun, kahvikupin ja munkin yhteisestä kohtaamisesta, mutta se toteutti sille paistokannussa annetun tehtävän. Se loi pienen keitaan keskellä maanantaita ja teki arjen iltapäivään hymyntäyteisen ja aurinkoisen hetken. Munkkien osalta pätee sama kuin monen muunkin asian. Aina ei tarvitse olla erinomaista, hyväkin riittää. Ja sen kaikki perushillomunkkien tekijät osaavat.

Suositut tekstit