Pumpulinpehmeitä munkkirinkeleitä

Munkikulkulkurin kesäsaapas on astunut Pohjois-Karjalan pohjoisimmille kulmille, Nurmekseen, jossa munkkivalikoimaa piisaa. Pielispakarilla, kaupungin toisella isolla leipomolla, niitä on kaikkiaan neljä, muun muassa persoonallinen ja paikallisuuteen luottava tikkumainen mustikkamunkki. Perusmaku on kuitenkin aina hyvä ottaa munkkirinkelistä, joka kertoo munkin todellisen luonteen. Sitä kukin voi tuunata hilloilla ja eri muodoilla makunsa mukaan.

Rinkelikeko nostatti korkean odotusarvon munkkien maulle, samoin munkkirinkelin nimi - Pehmeä munkkirinkeli, vaikka kun nimeä miettii hetken, se tuntuu varsin hassulta. Millainen olisi kova munkkirinkeli? Vanha, tietenkin. Munkin pehmeys olikin erinomainen ja se suli suuhun kuin kesäpäivän pehmeä, kirkas valkoinen pilvi. Itse taikina oli kuitenkin yllättävänkin mauton, ja munkkikulkurin makuun liian öljyinen.

Munkkirinkeli käy kuitenkin erinomaisesti arjen kahvihetkeen, jopa vähän kauempana itse paistopisteeltä, kuten Hossan muikkupurolla.

Suositut tekstit