Torikahvit Kuopiossa

Torikahvit Kuopiossa kuuluvat Munkkikulkurin jokakesäiseen rutiiniin. Silmät tulisi pitää kuitenkin entistä avoimempina, sillä kymmenen vuotta kaupungintalon kulmilla ollut Kotileipomin Torikahvila oli jäänyt kokonaan kokeilematta. Kojun estetiikka on niin yleinen, että siitä tulee ennemmin mieleen muualta tuodut herkut. Kojun tosiolemus on kuitenkin kaikkea muuta.


Kaikki, mitä kojulta pois kannetaan, on itse tehtyä. Munkit paistetaan paikan päällä eli tarjolla on todella harvinaista herkkua eli suoraan paistokannusta nostettuja munkkeja. Valikoimassa on reikämunkkien lisäksi vadelma- ja omenamunkkeja. Aloitin herkuttelun omenamunkilla, ja sain höyryävän munkin matkaan ohjeen olla polttamatta suutani. 


Otettuani ensimmäisen haukun, tuumin "voiko ihanammin päivän enää alkaa". Uskomattoman upea konditoriasuoritus. Sokerikuorrutetta myöten kaikki oli kohdallaan. Toki, aina  voi motkottaa täydellisyyden äärellä (tässä tapauksessa omenahillo oli hitusen liian makea), mutta aurinkoisena kesämaanantaina ei kannata, vaan nauttia kesästä, munkista ja Kuopion ainutlaatuisesta toritunnelmasta.


Suositut tekstit