Kepeitä munkkeja

Kumman sinä valitset? Aitoa tavaraa, mutta vähemmän vai keveämmän muunnelman, jota voi syödä enemmän? Munkkipisteillä ei näitä asioita tarvitse miettiä, sillä kevytmunkkeja ei ole olemassa. Toki rasvan ja sokerin määrässä on eroja, muttei kukaan nimeä munkkiansa Kevytmunkiksi. Munkki syödään, koska se täyttä jytyä!

Tilanne kuitenkin muuttuu, kun mennään kotileipureiden patojen äärelle. Sukulaisissa oli päädytty keventämään sekä rasvan että sokerin määrää, ja kysymys kuuluu - miten se vaikutti lopputulokseen? Ensinnäkin esteettisesti ei lainkaan. Kotimunkki oli niin kaunis kuin kotimunkki olla voi, eli erittäin tyylikäs.

Munkin pehmeys, painettuna peukalon ja etusormen väliin, oli suorastaan mallikas. Makukokemus pöytäseurueen keskuudessa kuitenkin jakoi mielipiteitä, kuten arvata saattoi. Kevytmunkki on aina pienoinen riski, sillä taikina taittaa vääjäämättä siihen, mihin kotileipurien kannuilla on normaalisti totuttu. Munkkikulkuri oli iloisesti yllättynyt. Minkä tujuudessa häviää, sen kepeässä tunnelmassa ja kitalaen helmeilevässä kutinassa voittaa.

Suositut tekstit