Bistrotellen

Kirkkopuistossa, Jyväskylässä, oli pitkään söpö, pieni kioski-kahvila Kauppakadun puoleisella reunalla. Siellä piipahtaminen kuului monen jyväskyläläisen kesäohjelmaan, sillä puistomainen miljöö oli melko makoisa paikka napostella jäätelöä, kahvia ja tietenkin munkkeja.

Kioski on edelleen olemassa, mutta siitä on tullut osa Kirkkopuiston Bistroa, joka jatkaa kahvilaperinteitä samalla paikalla. Bistrosta saa myös ruokaa ja kun alue on muutoinkin laitettu kuntoon niin, että suurten ikkunoiden läpi voi ihastella Kirkkopuistoa ja Alvar Aallon rakennuksia, niin paikasta on pidempäänkin oleskeluun. Ei vähiten siksi, että Bistro tekee itse munkkinsa.

Munkin maku oli erittäin hienostunut ja pehmeä. Pilvimäinen taikina taittui tyylillä kardemummalastujen myötä makunautinnoksi, jota voi sanoa jopa harvinaiseksi. Tuoreen munkin tuoksu, väri ja painosyvyys etusormen ja peukalon välissä olivat kuin suoraan Munkkikulkurin pelikirjasta.

Suositut tekstit