Paasto takana – Munkki lautasella

Heti pahoittelut kaikille Munkkikulkurin maanantaipäivitysten vakiolukijoille. Paaston aika teki 40 päivän tauon munkkien(kin) syöntiin, mutta nyt on se aika takanapäin, ja makumatkat maailman munkkikaukaloissa jatkuvat.

Toinen pääsiäispäivä ei ole parhain mahdollinen päivä tehdä tuota matkaa. Leipomot ovat pääasiassa kiinni, ja kaupoissa on tarjolla lähinnä pakkastavaraa tai kestomunkkeja, jotka ovat parhaimmillaan viikkojen mökkierakoitumisen aikaan. Tuoretta ja vastapaistettua on harvassa paikassa saatavilla.

Kokeilin onneani kylpylämatkalla Peurungassa, laihoin tuloksin. Spa-osaston kahvilassa oli kyllä tarjolla useaa eri donitsisorttia, mutta ei niitä itse tehtyjä. Otin pääsiäisen kunniaksi värikkäintä mahdollista. Värikkyys muuttui hassuksi ratinaksi suussa, ja kun munkkia katseli alhaalta päin, se näytti lähinnä kalpealta haamulta. Maku ja maun tunne oli sen mukainen. Sopii lähinnä lapsille ja heikkohampaisille. Mieleen jäi vain kuorrutuksen ratina suussa.




Suositut tekstit