Vaaleanpunaisia ajatuksia

On se maanantai, kun ilma on sakeana positiivisia ajatuksia kanssakulkijoista – ystävistä ja rakkaista. Ja hyvä niin. Vesisateessa tosin otti hetken aikaa saada päivän fiilistä pintaan ja toisekseen, tuntui kuin ainakin pahin markkinapöly oli tänä vuonna liuennut viemäriin juhlinnan osalta. Tarjolla oli mietoa myhäilyä ystävyyden ja rakkauden äärellä. Maanantailla ja perjantailla on eroa.

Hieman vaisua oli myös leivosrintamalla. En tokikaan tehnyt massiivista leipomokierrosta, mutta muutaman leivospaikkanuuhkun jälkeen oli selvää, että tänä vuonna oli tarjolla päivän erikoisleivoksia, mutta vähänlaisesti munkkeja, ainakaan mitään erityisen puoleensa vetäviä, houkuttelevia tai persoonallisia.

Elosen hymyilevä vaaleanpunainen kuorrutusmunkki teki suurimman vaikutuksen päivän tarjonnasta, ja nappasin pienen laatikollisen mukaan. Suurin ilo olikin siinä hymynaamassa. Kuivahtamaan päin oleva munkki meni, kun sitä uitti kurkussa runsaalla kahvilla ja päivän positiivisella mielellä. No, ei tainnut olla munkkietiketin laatijallakaan paras päivä. Siinä luki ytimekkäästi Ystävä munkki.

Suositut tekstit