Savon kauppahallikiertueella

Sattuipa somasti, kun viikko sitten olin Kuopion kauppahallissa mussuttamassa Truben klassikkomunkkeja, viikon päästä löydän itseni Mikkelin kauppahallista. Savon munkkihelmiä molemmissa, ja tunnelma, sitä piisaa myös Mikkelissä, vaikka kauppahalli sijaitsee osana nykyaikaista kauppakeskusta.

Mikkelin kauppahallista voisi oikeastaan sanoa sen suorastaan tuikkivan, sillä ostokeskuksen nimi, jossa kauppahalli sijaitsee, on Stella – Tähti. Munkkien tähtiloistetta ei Mikkelin kauppahallissa kuitenkaan ollut kuopiolaiseen tapaan, sillä vain yhdestä kahvilasta sai munkkeja, mutta ne olivatkin tällä kertaa erityisen hyviä.

Siiskosen munkkeja Munkkikulkuri on syönyt pienen ikänsä, ja kun vaihtoehtoja ei ollut, siihen oli hyvä turvautua. Siiskosen munkkimaut ovat välillä vaihdelleet paljon, ainakin Munkkikulkurin kidassa, mutta nyt oli kauhalla ollut loistava munkinpaistaja. Runsas hillo teki mausteisesta taikinasta pehmeää, ja tuoretta. Sopiva määrä sokeria kuoressa puolestaan antoi huulille viestin, että tulossa on taiten tehty taidonnäyte. Pyöreä munkki hillotäytteellä onkin todellinen munkinpaistajan mittari, ja nyt nousi mittarin lukema korkealle!



Suositut tekstit