Trubetusta

Aikaisemmissa Kuopio-päivityksissä on oltu Munkkikulkurille tärkeissä kuopiolaisissa klassikkoleipomoissa ja kahviloissa, mutta tämä ikiklassikko on jäänyt vielä näillä sivuilla kuvaamatta. Torin varressa ollut Truben kahvila on keskeinen osa monen vuosikymmenen kuopiolaista herkutteluhistoriaa ja perinne jatkuu jopa vielä herkullisemmalla paikalla – Kuopion kauppahallissa.

Jos et ole vielä käynyt Kuopion kauppahallissa, niin kipin kapin liikennevälineeseen ja nokka kohti Kuopiota. Mitä ei tuosta kauppahallista saa, ei ihminen tarvitse. Rinnatusten olevat pienet ruokapuodit ovat sellainen aarre, että jo niiden silmäily tuottaa onnen tunnetta, saati maistelu. Yksi pala tätä kulttuuria on hallikahvila, jonne on helppo sopia vaikka kahvitreffit.

Itse Truben munkki ei kuitenkaan noussut tällä kertaa klassikkojen kastiin. Ero teolliseen makuun oli vain hiuksen hieno, ja munkki ylsi vain niukasti vaaleaan kaupunkimunkin kastiin, joka hienostuneimmillaan on upea makuteos, jossa kardemumma luo taikinaan maagiset maut, jotka hienostunut sokerikerros kruunaa. Nyt suuhun jäi lähinnä maku, joka oli liian taikinainen, kitaan tarttuva. Kaupunkilaista munkkiestetiikkaa kokemuksesta ei kuitenkaan puuttunut, eikä hienostunutta sokerikuorrutusta. Jätetään siis toivo elämään vielä seuraavaan kertaan.

Suositut tekstit