Koko Suomi leipoo munkkeja

Alkuvuoden maanantaista löytyy hauska, maukas ja jännittävä, arjen yläpuolelle nouseva televisiosarja. Koko Suomi leipoo toimii yksinkertaisella idealla – kotikokit leipovat herkkuja – ja me katsojat jännitämme, ja toivomme heidän kaikkien onnistumista.

Tämän vuoden osallistujista löytyy myös ainakin yksi munkinpaistoon vihkiytynyt leipoja. Kari pyöräytti ensimmäisellä kerralla munkkitwistauksen, kun tehtävänä oli tehdä muunnelma klassisesta leivontaherkusta. Lyhyet Karin haastatteluosiot antoivat hyvin kuvan siitä, että kyseessä on leppoisalla vakavuudella asiaan paneutunut munkintekijä, jonka kiinnostusta munkkeja kohtaan ei ole syytä epäillä, päinvastoin.

Munkkikulkuri otti omat kattilat ja paistoritilät tämän innoittamana käyttöön, ja näpräsi kotona Karin ohjeen mukaiset herkut maanantaiksi. Karin työ on esimerkki siitä, kuinka munkin hienoa perusmakua kunnioitetaan luomalla makuja, jotka tuovat munkin perusmakuun vivahduksia ja nyansseja.

Keskellä talvea raaka-aineet eivät muutu kesäisiksi, mutta pakastemansikat toimivat riittävän hyvin ja kaupasta saa tammikuussakin kelpo basilikaa, joka toi mukavan pehmeän ja hienostuneen maun. Kokonaisuutena täytteen kokonaisuus oli erinomaisesti rakennettu ja makujen harmonia oli kerrassaan juhlava. Lisää näitä twistauksia! Karin reseptin löydät täältä.

Muutama oli toki pakko jättää ilman täytettä ja nauttia sellaisenaan lämpöisenä!

Suositut tekstit