Ärhäkkä Pantteri

Munkkikulkuri ei mahda välillä itselleen mitään, ja eksyy karkkihyllylle lopputuloksella, että ostoskärryissä on sokeroituja pantterikaramelleja. Näin erityisesti silloin, kun tarjolla on joko leppoisa hetki elokuvan äärellä tai matkantekoa autolla kesäisessä Suomessa. Namipussi toimii hyvänä avecina munkkipussille.

Fazer on latonut nyt pantterin salmiakkisen maun munkkiin. Täysmusta päällinen namuhippusilla on esteettisesti tyylikäs, eikä Munkkikulkurikaan voinut sitä kaupassa ohittaa. Kun katse nauliintui kuoreen, käsi vei paketit ostoskoriin. Sen sijaan itse munkki näytti kalpealta ja teolliselta, joltain hyvin keinotekoisen makuiselta.

Ja sitä maku myös oli. Tavallaan suolaisessa maussa oli viehättävyyttä ja mahdollisuuksia, mutta munkki oli (taas) täytetty erilaisilla (keinotekoisilla) mauilla, jotka suussa sekoittuneena toivat mieleen jonkun omituisen litkun ja kiinteän yhdistelmän, jolle en löydä sanoja. Erityisen luokaton oli itse munkki, jolle häviävät vain vuosia pakkauksessa säilyvät muffinssit.

Suositut tekstit