Munkkimiehet

Viime joulun alla tuli muutamassakin kirjoituksessa valitettu kömpelöitä virityksiä yhdistää munkkiin jouluisia makuja. Tänä vuonna jätin joulumunkkiviritelmät kokonaan väliin, mutta toistan kuitenkin Knalli ja sateenvarjo -kuunnelmasta saadun idean käyttää joulunajan munkeissa luumuhilloa.

Joulumunkkeilun sijaan olen jälleen perusasioiden äärellä, ainakin jos leipomon nimeen – Munkkimiehet – katsotaan. Tamperelainen kasari-ihme (perustettu 1983) on tullut tunnetuksi laajasta munkkivalikoimastaan, ja erityisen kasarihenkinen on Munkkikulkurin mielestä heidän kermamunkkinsa, joka 80-lukulaiseen henkeen symboloi herkkua, jota kohtuullisuus ei kahlitse.

Ennakkokuva ja maku kohtasivat täydellisesti. Ylitsepursuava kerma peitti suunpielet ja munkkitaikinan. Kuin kruununa, vaaleanpunainen kuorrute toi kerman sekaan pienet lisäöverit. Makeaa, ja hiukan teollista. Liikaa Munkkkikulkurille, ainakin joulun jälkeen.

Suositut tekstit