Minilörtsy

Munkkikulkuri nautti viikonloppuna munkkien lisäksi Jaana Lehtiön esikoisdekkarin Joka viisautta rakastaa. Suosittelen, enkä pelkästään siksi, että komisario Juha Muhonen napostelee donitseja mitä veikeimmissä paikoissa ja jopa kieltäytyy niistä (?!). Ehdoton munkkiherkuttelijan kesäkirja!

Komisario Muhonen tuskin olisi valinnut Savonlinnan torilla minilörtsyä, vaan ehdan alkuperäisen, ja ottanut mukaansa toisen, ehkä kolmannenkin. Uusi muoti on kuitenkin ottaa hillitysti, ja valita sopivan kokoinen herkku (siis minilörtsy) lautaselle. Siksi minilörtsyjen suosio on kovassa nousussa. Kohtuus on kieltämättä hyvä elämänohje, paitsi juurikin munkkien syönnissä. Ota aina täysmittainen lörtsy, kun voit, kuuluu Munkkikulkurin ohje.   

Oikeasti Munkkikulkuri toivottaa Minilörtsyt tervetulleiksi laajalti nautittuihin Savonlinnan herkkuihin. Maku on kuin isommalla versiolla, eli hillo lävistää munkin kokonaan, ja sitä on perinteisesti runsaasti. Tässä Leipureiden vadelmaminilörtsyssä ehkä liikaa. Ja vihje – jos joku tekisi lähiluomuhillosta munkkeja, niin olisi hienoa, ja kohtuullista.

Suositut tekstit