Jottei totuus unohtuisi

Koska aikaa ensimmäisistä, ja Munkkikulkurille hyvin rakkaista päivityksistä on jo kulunut useampi tovi, ja uusia lukijoita on tullut vuosien varrella lisää, niin otetaan päivitys yhteen Munkkikulkurin rakkaimmista paikoista eli Paltasen kesäkahvilaan Pieksämäelle.

Paikka on laajentunut viime kesinä niin, että katetun terassin lisäksi paikalta löytyy rantaterassin lisäksi näköalaterassi järvelle sekä muutama perinteinen pölleistä tehty pöytäryhmä. Samalla klassisen kattauksen – lohikeitto ja munkki – rinnalle on tullut grilliruokaa, mutta maltillisesti. Lista on edelleen lyhyt, kuten kunnon ruokapaikassa pitääkin olla. Hamppariaterian saa myös vegaanisena ja gluteenittomalla sämpylällä.

Munkista Paltanen edelleenkin tunnetaan. Kesäpäivänä niitä lähtee kolmatta sataa kappaletta kesämatkaajien suihin, ja laatu on tasaisen hienoa. Nytkin munkki oli kuuma, kattilasta vasta nostettu, pehmeä ja vaalea, kuten Munkkikulkurille pitääkin. Tein jopa pienen testin ja annoin matkaan ottamani munkin huilata pari päivää pussissa. Ei se tuoreen veroista tokikaan ollut, mutta edelleen uskomattoman pehmeä ja myös maukas. 



Suositut tekstit