Onko Mikkeliin mänijöitä?

Mikkelin asemalta löytyy erittäin leppoisa Ravintola Vaiha, jonka terassilta voi seurailla joko oman junansa tai bussinsa saapumista ja näin maksimoida ajankäyttö kahvilassa. Ja kun Sawossa ollaan, on parasta kysyä, onko jotain tarjolla, vaikka sitä ei baakelsikaapissa ole näytillä. Munkkikori oli näet jäänyt piiloon alahyllylle. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Munkkikulkuri on ollut yllättävän taajaan Mikkelissä viime aikoina. Nytkin oli oikein erityinen syy – juuri auennut Sodan ja rauhan keskus MUISTI, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Paikka on yksistään käymisen väärti, mutta toki reissuun kannattaa yhdistää munkilla käynti, sillä kelpo munkkipaikkoja Mikkelissä riittää, ei tarvitse astella kuin torille ja…

Vaihan terassilla, lämpimässä auringonpaisteessa syödyssä munkissa oli jotain tuttua. Suhteellisen kuiva taikina ja kardemummahiput viittasivat Siiskoksen suuntaan. Sinne munkin syntypiste kohdentuikin, kun kävin kassalla ottamassa asiasta selvää. Ihan kelpo munkki, mutta Vaiha pystyisi parempaankin.

Suositut tekstit