Ampumahiihtäjän taidonnäyte

Korona-aikana Munkkikulkuri on osin siirtänyt tallusteluaan verkkoon ja tänään ollaan eilen päättyneiden ampumahiihdon MM-kisojen jälkihöyryissä tutustumassa Suomen joukkueen päävalmentajan Jonne Kähkösen munkintekotaitoihin. Eikä niissä ole moitteen sanaa. Täältä voit katsoa koko tyylikkään suorituksen (alkaa noin kuuden minuutin kohdalla). Toimii hyvänä tutoriaalina munkkien saloihin vasta perehtyville. Jutusta näkee, ettei mies ole ensimmäistä kertaa munkkikattilan äärellä.

Jonnen munkkimuistelot olivat kuin Munkkikulkurilla kuunaan eli kaiken takana ovat äidin munkit, lauantait, sauna ja Englannin liiga. Ai nostalgiaa! Munkkikulkurin kouliintunut silmä pystyy siirtämään Kähkösen pyörittelemän munkin pehmeyden käsiinsä, sekä sokerisen ensihaukun tuohon erittäin herkullisen näköiseen munkkiin. Sokeri on hienosti kiinnittynyt kuoreen, joten toiminnan oikea-aikaisuus on Kähkösellä hyvin hanskassa. 

Kaiken lisäksi, munkkirinkilä on kuin ampumataulu – reikä keskellä makuuammuntaan, ja koko rinkeli sitten pystyammuntaan.

Suositut tekstit