Munkki päivässä pitää elämän reilassa

Suomessa ei ole liiemmälti munkkikahviloita, siis kahviloita, joiden nimi tekisi jo kunniaa herkkujen aatelille. Yksi löytyy Tampereelta, Pyynkin näkötornilta, jonka sivupiste löytyy myös Tampereen kauppahallista – Pyynikin munkkikahvila!

Jotkut munkkipaikat tunnetaan ympäri maan, ja Pyynikin pyhättö on yksi niistä. Jos kysyt tamperelaiselta tai ulkotamperelaiselta, mistä löytyvät Tampereen parhaat munkit, saat todennäköisimmäksi vastaukseksi juuri Pyynikin munkkikahvilan. Jokainen siellä käynyt tietää, miksi.

Pyynikin munkkikahvilan munkki nimittäin hätyyttelee täydellistä makunautintoa. Sen vahva mausteisuus, oikea pehmeys ja kuoren väri sekä tummuusaste kohtaavat Munkkikulkurin makuihanteen täydellisesti. Paistajan täydellisen suorituksen tuntee ensi kosketuksesta munkkiin. Kun peukalo painaa kevyesti munkkia etusormea vasteen, munkin oikea pehmeys kertoo sen houkuttelevasta koostumuksesta. Tuoksu, visuaalinen tyyli ja maku – kaikki erinomaisesti balanssissa keskenään.

Kauppahallista löytyvät sivupiste on ehdoton paikka silloin kun Tampere osuu matkan varrelle tai pikavisiitille, kuten nyt. Ostin varmuuden varaksi viisi munkkia, ettei pääse ”nälkä yllättämään”. Itse asiassa yksi jäi kolmeksi päiväksi paperipussiin temperoitumaan, ja toimi edelleen yllättävän hyvin peruskahvin kanssa. Jos aikaa Tampereella oloon on enemmän, näköalatornille mars! 

Suositut tekstit